Strava podle DNA

Hippokrates: Nechť je jídlo tvým lékem“
Dobře víte, že strava je pro Vás zásadní. Dobrá strava vám přináší benefit v podobě dobrého zdraví a kondice vašeho organismu. Nevhodně zvolená strava vás zatěžuje, alergizuje, v podobě menších či větších, skrytých či zjevných alergických reakcí. V těle vznikají záněty, aniž byste je cítily. Vznik zánětlivých stavů si ani v souvislost se stravou vůbec uvědomujete. Jedná se o chronické, dlouhotrvající zánětlivé stavy způsobené nevhodnou stravou díky kterým se organismus dostává do narušeného, „nemocného" stavu.

 

Hlídáte si to co jíte?
Pokud vědomě či nevědomě nerespektujete svoje dispozice trávit určité druhy potravin, dochází k oslabení jednotlivých orgánů těla a po čase nemoc nejčastěji vypukne v místě, kde se nachází nejvíce oslabený orgán. Lidé se pak domnívají, že je postihla dědičná choroba. Zdědili pouze určitá slabá místa, která padnou za oběť neuváženým stravovacím návykům jako první. K tomuto ale nemusí dojít, jestliže znáte své unikátní dispozice k trávení potravin a budete je respektovat.

 

Špatná strava - alergické reakce a poruchy trávení
Naši předci se odedávna stravovali pomocí lokálních potravin a informace o těchto potravinách máme zakódované v naší DNA.
Doba se změnila a co platilo dříve již neplatí. V obchodech těžko najdeme tradiční potraviny lokálního původu a tak kupujeme mrkev z Holandska, jablka z Polska, rajčata ze Španělska, papriky z Maroka, viné hrozny a sálát z Itálie, ořechy z Číny nebo USA a tak bych mohl pokračovat dále. Potraviny jsou ošetřovány pesticidy, fungicidy, insekticidy, jsou nezralé, chemicky čištěné a konzervované. V těchto potravinách se nachází mnoho chemických látek, kovů a mikroorganismů na které není náš imunitní systém připraven. Reklamy nám doporučují vyloženě škodlivé potraviny a lékaři nám neporadí, protože k tomu nejsou vedeni - nejsou školeni v oblasti výživového poradenství. A tak roste nemocnost celé populace, mladí lidé dnes již mají nemoci starých, běžně se rodí děti již nemocné. Často dochází k narušení zdraví vlivem přítomnosti chemikálií a kovů v organismu z prostředí ve kterém žijeme.

 

Obnova zdraví pomocí vhodné stravy
Budete-li jíst pouze to co vám prospívá, pak z toho bude mít váš organismus pouze benefit. Benefitní stravu vám zjistím pomocí testů 230 druhů potravin za pomoci reakcí vašeho těla na konkrétní potravinu. Vaše tělo ví nejlépe co potřebuje, když mu to umožníte a nebudete jej zatěžovat nevhodnou stravou, bude moci přesunout své síly na regeneraci a detoxikaci vašeho organismu namísto toho, aby těžce zpracovávalo to co do něj nepatří. Tímto se Vám otevře cesta ke zdraví.

 

Unikátní aktuální a genetické dispozice k trávení
Právě v tuto chvíli máte aktuální dispozice k trávení potravy, které jsou dány tím, v jaké kondici jste, jste-li nemocný/á nebo zdravý/á, jeké máte množství a složení trávicích enzymů a střevní mikroflóry. Množství a složení enzymů je také dáno aktuální schopností organismu tyto enzymy vyrobit a umožnit jim pracovat (například kovy a chemikálie v těle enzymy ničí). Velmi důležité také je jestli máte "čistá" a přirozeně funkční střeva, kde je střevní mikroflóra v symbióze. Ve střevech máte 70-80% imunity - vašeho zdraví.
 
Kromě aktuálních dispozic k trávení máte také unikátní genetickou výbavu - unikátní DNA, která ve své struktuře kóduje a buňkám zadává jejich program a tím předurčuje vývoj a vlastnosti celého vašeho organismu. Genetické dispozice k trávení potravy jsou také nastaveny ve vaší DNA. Tyto dispozice máte zděděny rodově po předcích, jde tedy o vrozené genetické dispozice k trávení určitých druhů potravin.

 

Proč je strava podle DNA tak účinná?
Strava podle DNA je výsledkem testů 230 druhů potravin, které zohledňují aktuální dispozice k trávení ale také genetické dispozice k trávení každého-jednoho člověka na zcela individuální-unikátní úrovni, na úrovni DNA.
Testování potravin je zaměřeno právě na oblast střev-trávení potravy ("každá nemoc začíná ve střevech") a také z tohoto důvodu je účinek této metody tak vyjímečný.
Jestliže dodržíte výsledky testů potravin, pak z těla odcházejí zánětlivá ložiska, které si tělo samo postupně eliminuje a zároveň již nedochází k novým zánětům vlivem konzumace nevhodných potravin. Odeznívají zjevné i skryté alergické stavy, posiluje se imunita, narůstá energie, lepší se emoce a zlepšuje se zdravotní stav.

 

Strava podle DNA je nad všemi výživovými směry
Strava podle DNA umožňuje zohledňit unikátnost a individualitu člověka a tudíž se dostává nad všechny obecně známé výživové směry jako je vegetariánství, makrobiotika, paleodieta, raw food, redukční dieta, dieta podle krevních skupin, dělená strava a další jiné. Tyto směry nereflektují individuální nastavení organismu každého-jednoho člověka, jeho aktuální a genetické dispozice k trávení.

 

Co znamená jíst zdravě?
Jíst zdravě znamená reflektovat aktuální potřeby vašeho organizmu a přijímat pouze ty potraviny, které vám jsou prospěšné a díky kterým je organizmus v plné míře správně vyživován. Jestliže jsme schopni toto zajistit, pak naše tělo sílí, máme více energie, posiluje se imunita. Posilují se přirozené autoléčebné procesy našeho těla, díky kterým často dochází k ústupu zdravotních potíží. Uzdravuje se fyzické tělo, náš psychický a emoční stav se zlepšuje.

 

vzorky potravin

Jak probíhají testy?
Testy jsou fyzicky i časově poměrně náročné, avšak vynaložená snaha se zhodnotí v podobě zlepšení zdravotního stavu. V některých případech je ještě dobré provést biorezonanční kompenzaci většího parazitálního zatížení.

Testy potravin provádím přímo na Vás tak, že sedíte a já zjišťuju reakce vaší paže na konkrétní potravinu ve vialce přiloženou do vašeho energetického centra v oblasti žaludku. Tato klasická ruční metoda je sice časově náročnější, ale je přesnější než přístrojové měření. Testovacím přístrojem je vaše tělo, které velmi dobře ví jaká potravina jej oslabuje či posiluje. Jestliže si přejete, můžu provést testování potravin přímo u vás doma.   

 

 


Testy 230 druhů potravin
Testuji 230 druhů potravin v základní formě tak, aby testy byly co nejkomplexnější.

Délka trvání testů včetně vyplnění dotaníku s potravinami a výživovým poradenstvím je přibližně 3-4 hodiny.

 

Co zahrnuji do testů potravin?
  •   230 druhů potravin, výživové poradenství a rozbor Vaší aktuální situace
  •   seznam jednotlivých potravin s vyznačením nesnášenlivosti
  •   vytestuji Vám i potraviny které přinesete s sebou (čaje, byliny, potravinové doplňky)
  •   úprava stravovacích návyků s návrhem jak nahradit  jednotlivé dosud užívané  potraviny
  •   obecná výživová doporučení
  •   návrh na úpravu životního stylu
  •   další zátěže a jak je řešit (vzduch, voda, pohyb, intoxikace, stres, psychika, elektrosmog, geopatogenní zóny, "genetika")
  •   délka trvání je přibližně 3-4 hodiny

 

sada vzorků potravin

 

Kontrolní testy potravin
Testuji ty potraviny, které byly u prvních testů vyhodnoceny jako nevhodné. Délka trvání testů včetně vyplnění dotaníku s potravinami a výživovým poradenstvím je přibližně 1,5 hodiny. Kontrolní přetestování probíhá po šesti měsících od prvního testování potravin. Časový odstup mezi prvními testy a kontrolními testy je dán pamětí buněk vašeho těla.

 

Testy u lidí se slabší konstitucí, dětí, seniorů, nemocných
Testování v těchto případech probíhá přes prostředníka – přizvaného zdravého člověka. Může to být člen Vaší rodiny, nejlépe muž. V tomto případě ani nedochází k vaší námaze při testování, protože tuto námahu za něj přebírá prostředník.


Výhody stravy podle DNA
  •   pro každého člověka přesně na míru, dle jeho aktuálních a genetických dispozic trávit konkrétní potraviny
  •   aktivují se přirozené a nám vrozené autoléčebné procesy našeho organismu - tělo se samo léčí:

  •   často dochází ke zlepšení zdravotního stavu
  •   odchází zjevné i skryté potravinové alergie
  •   odchází záněty způsobené nevhodnou stravou
  •   odchází nadbytečné množství vody
  •   odchází nadbytečné množství tuku
  •   odchází balastní látky ze střev
  •   zvyšuje se svalová hmota
  •   snižuje se hmotnost člověka
  •   dochází k celkovému vyživení organismu
  •   obnovují se přirozené detoxikační procesy v detoxikačních orgánech těla
  •   zlepšují se emoce, psychika
  •   zvyšuje se imunita a narůstá energie

 

  •   po překročení buněčné paměti vrácím mnoho potravin zpět do jídelníčku
  •   v upraveném jídelníčku vždy zůstává množství potravin, ze kterých je možno vybírat
  •   ceny testů jsou mnohonásobně levnější než u jakékoliv "konkurence"
  •   změna stravy Vás nestojí žádné finanční prostředky navíc
  •   na přetestování potravin přijdete až za půl roku :)
  •   Strava podle DNA je nad všemi výživovými směry

 

 Odpovědi na otázky

  •   proč jsme všichni podvyživeni
  •   které potraviny obecně přináší užitek a které nás zatěžují
  •   proč se o mouce, cukru a mléce mluví jako o třech jedech
  •   jaký je rozdíl mezi organickými a anorganickými vitamíny
  •   co vše nám brání ve správném vstřebávání potravy
  •   proč máme deficit trávicích enzymů v těle
  •   odkud jsme intoxikováni toxickými kovy a chemikáliemi
  •   každá nemoc začíná ve střevu
  •   symbióza vs. dysbióza střevní mikroflóry - benefiční a oportunistická mikroflóra
  •   etanol a etanál, gluteomorfiny a kazomorfiny - mezomorfiny
  •   nemocnost obyvatelstva stále roste, narozené děti se často rodí nemocné, třicetiletí dostávají infarkt Češi mají nejvíc rakoviny tlustého střeva na světě, 72% českého národa má nadváhu nebo obezitu , každý druhý Čech umře na rakovinu nebo na kardiovaskulární onemocnění. Proč?
  •   stres, intoxikace, strava, psychika, vzduch, voda, pohyb, elektrosmog, geopatogenní zóny, genetika